torsdag 26. september 2013

Endelig Svalbard, del II


Kongsfjorden skulle vise se gå være et av høydepunktene på turen. Der var vi heldige å treffe på et kull med fjellrevhvalper som lekte og koste seg. Lyset var ikke det beste, men opplevelsen var helt topp. Vi fikk flere timer med revene (de fartet litt rundt slik at de var ikke der hele tiden).


Her er det antageligvis en dominant valp som spiser på en måkevinge mens de andre må se på.

Nysgjerrige var de.

mandag 23. september 2013

Endelig Svalbard, del I



Jeg har lenge hatt et stort ønske om å ta en tur til Svalbard. Har til og med begynt å kontakte turoperatører med seilbåter for å sjekke ut priser. Det tok meg derfor ikke lange tiden å takke ja til en "på sparket" tur med båten MS Origo nå i august. Takk til Bernt Østhus for denne muligheten :-)

Reisefølget var en hyggelig gjeng fra Trøndelag og en mindre gjeng fra Østlandet. Vi fra Østlandet (Duy Anh Pham, Henrik Strømstad, Silje Strømstad, Jan Rune Samuelsen, Rune Solvang og meg selv) valgte å bli et par dager ekstra i Longyearbyen etter turen.

Jeg har som vanlig litt vanskeligheter med å begrense bildemengden i blogginnleggene så jeg har derfor delt opplevelsen i to deler. Den siste kommer om noen få dager.

Første transportetappe nordover ga mange fotomuligeter i et landskap som var veldig annerledes enn hjemme.
Lyset de første timene var vekslende og spennende.
Alle havhestene som kom flyvende opp på siden av båten var populære motiv.